Dzień Ziemi w Parku Śląskim

22 kwietnia cały świat świętuje Dzień Ziemi.W Parku Ślaskim świętowanie zaczynamy już dzień wcześniej. 21 kwietnia 2017 roku w godzinach 11.00 - 13.00 zapraszamy do Parku Śląskiego na Dzień Ziemi, w ramach którego Park Śląski wspólnie z Fundacją Park Śląski organizuje akcję sadzenia roślin oraz akcję sprzątania parku.
W ramach akcji sadzenie mniejsze dzieci będą obsadzać klomby z kwiatami a młodzież będzie sadzić buki i graby.
W programie także stanowiska, gry i konkursy w Akademii Bioróżnorodności, warsztaty ekologiczne Nadleśnictwa Katowice oraz Miejskiej Partyzantki Ogrodniczej,.

Zgłoszenia do udziału w akcji przyjmujemy poprzez formularz

Partnerami Akcji są Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach, Nadleśnictwo Katowice, Dziennik Zachodni, Radio Katowice