Startuje Kuźnia Wolontariatu

„Kuźnia Wolontariatu” to stała współpraca podczas organizacji imprez biegowych organizowanych w Parku Śląskim, warsztaty i szkolenia, gry terenowe, spotkania integracyjne.
Parkowi wolontariusze nauczą się sprawnego działania w zespole, podejmowania decyzji, planowania i organizowania wydarzeń sportowych. Sprawdzą się w niejednej akcji, zdobędą doświadczenie. Głównymi wydarzeniami, w których pomagać będą wolontariusze są imprezy sportowe w Parku Śląskim w dniach 11 marca, 8 kwietnia, 12 maja, 16 czerwca i 1 września.
Uczestnicy programu będą zobowiązani do wzięcia udziału w warsztatach oraz zaangażowania się w minimum 3 biegach w roku (dzień biegu oraz piątek lub sobota przed biegiem). Dla każdego wolontariusza organizatorzy gwarantują standardowe pakiety poszczególnych biegów, niespodzianki dla najwytrwalszych oraz zaświadczenie o działaniu wolontariackim
Więcej informacji pod adresem mailowym: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub numerem telefonu: 508-190-926
SPOTKANIE ORGANIZACYJNE ODBĘDZIE SIĘ 17 LUTEGO O 11:00 W PARKU ŚLĄSKIM (więcej informacji zostanie wysłane w mailu)
Zgłoszenia przyjmowane do 15 lutego. Uwaga. Program jest adresowany do osób powyżej 15 roku życia. Udział osób niepełnoletnich za zgodą opiekunów prawnych.